En egen bardisk i hemmet

Att avnjuta sina mest omtyckta drycker genom att göra en beställning över bardisken har nog alla varit med om någon gång. Detta sker då på en restaurang eller bar av något slag. Men tänk om du kunde göra detta när du ville och i ditt eget hem. Du kan nämligen med några enkla medel skapa dig en egen bar-hörna.

Att ha en egen bardisk i hemmet är idag inte allt för ovanligt. Färdiga bardiskar finns av en mängd olika modeller och med olika finesser. Vissa har till exempel inbyggda kylskåp eller diskhoar, medan andra mer består av en högre bänk med förvaring. Ofta är de bardiskar man köper fristående möbler, men du kan om du vill ha en mer fast bardisk bygga dig en egen. Det som då styr över hur den kan se ut är hur mycket yta du har, samt din egen fantasi. Det dy dock måste tänka på är att få till en bra höjd som går att jobba stående vid.

Förutom bara en bardisk kan du behöva komplettera denna med andra tillhörande produkter. Till exempel kan barstolar som passar ihop med bardisken bara smidigt och även ge ytterligare en inbjudan till att slå sig ner. Dessutom kan glas av olika slag, samt andra redskap som används för att få till den perfekta drinken vara bra att ha. Ett sådant redskap kan vara en shaker som låter dig skaka ihop olika ingredienser till en färdig dryck.

En annan viktig sak om du ska ordna din egen bar i hemmet är att ha rätt sorts dryck hemma. Se till att ha lite av varje, för att du ska kunna göra de drinkar som dina besökare önskar. Förutom alkohol kan du i vanliga matbutiken hitta olika smaksättare som kan användas i såväl alkoholhaltiga som alkoholfria alternativ. Andra vanliga smaksättare i drinkar är mynta, lime, citron och socker.