Öl- och fotbollsnationen England

Öl är en utav de absolut vanligaste alkoholhaltiga dryckerna på vår planet. Drycken finns som känt i flera olika varianter där ipa, ale och lager bara är ett acplock utav dem. Olika typer utav öl är populära i olika delar av världen och det finns även platser där öl i sig är en större dryck än på andra platser. Man skulle kunna tycka att vi dricker mycket öl här i Sverige, men en nation som är världskänt för att förknippas med drycken är England.

Om du går in på en pub i Sverige finns det oftast ett begränsat antal ölsorter du kan köpa. Går du istället in på en pub i England kommer diu mötas utav ett näst intill oändligt utbud. Den inhemska ölen Real ale är någonting som många väljer att prova på och denna serveras vanligtvis i en pint, vilket motsvarar 0,5 liter dryck. Även utanför pubarna så ser ölkulturen annorlunda ut där än i Sverige, då det i England inte finns någon lag som säger att du inte får dricka öl på allämna platser.

Att träffa sina vänner på en pub är i England vardag mer än någonting som man enbart gör vid festligare tillfällen. I vissa fall kallas den lokala puben för brittens andra vardagsrum, då det är vanligare att man träffas här än hemam hos någon. Detta betyder inte att man dricker sig berusad, utan att man tillsammans avnjuter en dryck utav hög kvalitet och samtidigt i många fall tittar på en match i fotboll. Världens största sport har nömligen även den ett mycket starkt fäste i de brittiska öarna.

Fotbollspubar
Den högsta ligan i England är Premier League där landets 20 bästa klubbar möts. Vilka klubbar som ingår i årets upplaga kan du hitta på Premierleague.nu. I många fall kommer flera klubbar ifrån en och samma stad, vilket gör att derbyn är mer vana än ovana. Detta gäller då inte bara på arenorna, utan även på pubarna som i många fall även de är kopplade till specifika lag. Till exempel finns det pubar döpta efter en klubb, där inredningen tydligt visar vilket alg det är som gäller. Genom att besöka en sdan pub på en matchdag kommer man inte bara stöta på människor som håller på samma lag, utan även få avnjuta matchen med god dryck i glaset.