Starköl

Som det är nämnt tidigare här på sajten så finns det många olika sorters öl. Inte bara olika märken och i olika färg som mörk, ljus etc. utan även i olika alkoholhalt. Det finns alltifrån alkoholfri-öl till starköl.

Starköl är den öl som vanligtvis förtärs av många öl-älskare. Den finns att köpa på systemet för den som fyllt 20år, på krogar och serveras även på restauranger. Ölen kan drickas både till mat eller enskilt och finns även den i ljus, mörk, som fatöl samt på flaska och burk. Ölen måste ha över 3,5% i alkoholhalt för att kunna kallas starköl. Exempel på starköl är:

Åbro Original
Åbro Original finns i både flaska och burk samt även som fatöl. Den har alkoholhalt 5,2% och tillverkas i Kalmar, Sverige. Den finns att köpa på systembolaget och finns även att köpa på de flesta krogar och restauranger runt om i landet.

Swedish Elk Brew
Det här är en lite fruktigare starköl som gör att den blir lite mer ”lättdrucken”, trots ölens höga alkoholhalt på 7,5%. Elk smakar som bäst till fisk, gris eller fågel men passar även utmärkt att bara ha som sällskapsdryck.

Svensk Starköl
Denna starköl tillverkas även den i Kalmar, Sverige. Ölens alkoholhalt ligger på 5,1% och passar som sällskapsdryck men även till stark mat, asiatiskt och mat som innefattar grönsaker.

Wårby Stockholm
Denna öl är ny på marknaden och en, vad dem säger, kommande favorit. Med sina 7,2% i alkoholhalt passar den bäst till mat med fisk, gris och fågel. Ölen bryggas i Stockholm, Sverige.